SCHOOLikoμυρμηγκότρυπα λοιπόν!

SCHOOLikoμυρμηγκότρυπα λοιπόν! Επειδή η μάθηση είναι σαν λέξη ατέλειωτη και ενίοτε δύσκολη. Σαν την μεγαλύτερη λέξη που μπορούσαμε να σκεφτούμε όταν ήμασταν παιδιά : "σκουληκομυρμηγκότρυπα". Επειδή το σχολείο μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση σαν τις σκουληκότρυπες που μαθαίνουμε ότι υπάρχουν στο σύμπαν και "κόβουν δρόμο" μέσα από τον χωροχρόνο. Μπαίνουμε στο σχολείο παιδιά, άδεια από γνώσεις, και βγαίνουμε ενήλικες γεμάτοι από εμπειρίες και εφόδια σε έναν άλλο χρόνο και σε έναν άλλο χώρο. Σε έναν χρόνο που δεν είχαμε φανταστεί και σε έναν χώρο πιο στα μέτρα μας. Σκουληκομυρμηγκότρυπα γιατί η διδασκαλία σε παρασέρνει και σε απορροφά και θέλει θάρρος να αφεθείς στα βάθη της και αστείρευτη ενέργεια για να την κρατήσεις ζωντανή. Καλώς ήλθατε λοιπόν να μοιραστούμε εμπειρίες. Να μοιραστούμε αγωνίες. Να μοιραστούμε καλές πρακτικές και δοκιμασμένες μεθόδους διδασκαλίας. Υλικό που δημιουργούμε, δραστηριότητες και παιχνίδια. Ιδέες... Μα πάνω από όλα την αγάπη για τα παιδιά γιατί σχολείο ίσον παιδιά.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ιδέες για την διδασκαλία των Αγγλικών.

Επειδή κατά καιρούς όλοι χρειαζόμαστε μια ιδέα για να εμπλουτίσουμε την διδασκαλία μας, θα ήθελα να μοιράζομαι μαζί σας κάποιες από τις ιδέες που έχω εφαρμόσει και είχαν καλά αποτελέσματατα στην τάξη. Αυτό περιλαμβάνει κάποια διδακτικά σενάρια που έχω δημιουργήσει, κάποια απλά σχέδια μαθήματος και μεμονωμένες δράσεις για την διδασκαλία των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και όχι μόνο.
Από σήμερα λοιπόν μπορείτε να αναζητάτε στην SCHOOLikομυρμηγκότρυπα την ιδέα για το επόμενο μάθημά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FRIENDS DON'T FIGHT!

Παγκοσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού χτες και οι μικροί μου μαθητές της Γ΄τάξης έφτιαξα...