SCHOOLikoμυρμηγκότρυπα λοιπόν!

SCHOOLikoμυρμηγκότρυπα λοιπόν! Επειδή η μάθηση είναι σαν λέξη ατέλειωτη και ενίοτε δύσκολη. Σαν την μεγαλύτερη λέξη που μπορούσαμε να σκεφτούμε όταν ήμασταν παιδιά : "σκουληκομυρμηγκότρυπα". Επειδή το σχολείο μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση σαν τις σκουληκότρυπες που μαθαίνουμε ότι υπάρχουν στο σύμπαν και "κόβουν δρόμο" μέσα από τον χωροχρόνο. Μπαίνουμε στο σχολείο παιδιά, άδεια από γνώσεις, και βγαίνουμε ενήλικες γεμάτοι από εμπειρίες και εφόδια σε έναν άλλο χρόνο και σε έναν άλλο χώρο. Σε έναν χρόνο που δεν είχαμε φανταστεί και σε έναν χώρο πιο στα μέτρα μας. Σκουληκομυρμηγκότρυπα γιατί η διδασκαλία σε παρασέρνει και σε απορροφά και θέλει θάρρος να αφεθείς στα βάθη της και αστείρευτη ενέργεια για να την κρατήσεις ζωντανή. Καλώς ήλθατε λοιπόν να μοιραστούμε εμπειρίες. Να μοιραστούμε αγωνίες. Να μοιραστούμε καλές πρακτικές και δοκιμασμένες μεθόδους διδασκαλίας. Υλικό που δημιουργούμε, δραστηριότητες και παιχνίδια. Ιδέες... Μα πάνω από όλα την αγάπη για τα παιδιά γιατί σχολείο ίσον παιδιά.

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

 "Three Ideas that Support Educator Growth in Effective Differentiation" (2.2.2024), Dr. Tomlinson

 



 Η Carol Ann Tomlinson είναι Αμερικανίδα εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ομιλήτρια. Είναι γνωστή για τη δουλειά της με τη διαφοροποιημένη διδασκαλία έχοντας συγγράψει πάνω από 300 άρθρα και βιβλία . Το συγγραφικό της έργο πάνω στην διαφοροποίηση είναι θεμελιώδες και αποτελεί βασική βιβλιογραφική πηγή επί του θέματος. 

        

Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024 διεξάχθηκε μια πανελλαδική διαδικτυακή ημερίδα με  εισηγήτρια την Carol Ann Tomlinson με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της διαφοροποίησης στην ξενόγλωσση τάξη. Η εκδήλωση προβλήθηκε live στο Youtube και την παρακολούθησαν πάνω από 1500 εκπαιδευτικοί.

Ένα από τα κύρια σημεία της ομιλίας της Dr Tomlinson ήταν ότι διαφοροποίηση στην ουσία είναι το να βεβαιώνομαι ότι ο μαθητής μου και η διδασκαλία μου έχουν κοινή αφετηρία. Μόνο έτσι μπορούμε να αναμένουμε πρόοδο από τους μαθητές.





Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της Dr Tomlinson στον παρακάτω σύνδεσμο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FRIENDS DON'T FIGHT!

Παγκοσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού χτες και οι μικροί μου μαθητές της Γ΄τάξης έφτιαξα...